Katutaide Helsingissä, info- ja keskustelutilaisuus 17.5.2017

Helsingin uusi katutaidetoiminta starttaa avoimella keskustelutilaisuudella Helsingin kaupunginmuseolla. Kutsumme asiasta kiinnostuneita  keskustelemaan tulevista katutaiteen hankkeista ja käytänteistä ja kuulemaan Helsingin kaupungin katutaidetyöryhmän toiminnasta. Samalla lanseerataan uusi katutaiteen verkkopalvelu streetart.helsinki. 

Katutaidetyöryhmä varmistaa kaupungin eri virastojen yhteistyön katutaideasioissa ja kehittää lupa- ja muita käytäntöjä asukaslähtöisempään ja avoimempaan suuntaan. Keskustelutilaisuudessa etsitään keinoja, joilla asukkaat voivat osallistua käytäntöjen kehittämiseen.

Kaupunki kokoaa katutaiteeseen liittyvää tietoa streetart.helsinki -sivustolle, joka on tietopankki katutaiteen ystäville, tekijöille ja toimijoille Helsingissä. Sivustolla on mm. artistipankki, johon katutaiteilijat voivat luoda oman profiilinsa, ja karttapalvelun avulla  voi selata katutaideteoksia ympäri kaupunkia.  streetart.helsinki -sivustolta löytyvät myös suurimmat katutaiteen projektit ja tapahtumat.

Halutessanne voitte tutustua etukäteen vuonna 2016 laadittuun Katutaiteen pelisääntötyöryhmän raporttiin ja sen ehdotuksiin.

Keskustelutilaisuudessa on läsnä kaupungin eri virastojen edustus. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille katutaiteen tekijöille, toimijoille ja asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Paikka:

Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16

Aika:
Keskiviikko 17.5.2017
17:00 – 18:30

Helsingin kaupunginmuseo on osoitteessa Aleksanterinkatu 16, Senaatintorin kulmassa. Vuoden museoksi valittu Helsingin kaupunginmuseo on saavutettavissa helposti raitiovaunulla ja metrolla.

Lisätietoa:
Ulla Laurio
Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus
(09) 310 70137

Antti Salminen
Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus
(09) 310 71609