Katutaidevaunu

Katutaidevaunu on maalattava peräkärry, joka liikkuu paikasta toiseen. Katutaidevaunu kiertää Helsingissä heinäkuusta lokakuun loppuun asti. Vaunua voi maalata kuka tahansa vapaasti. Lisäksi vaunu kiertää eri tapahtumia ja niiden ulkopuolella se on vapaasti maalattavissa. Vaunu on tarkoitettu eri kaupunginosatapahtumiin yhdistyksille ja nuorten vapaille toimintaryhmille.

Aukioloajat: 24/7, vaunu liikkuu tapahtumasta toiseen, keväästä syksyyn, ja muutoin se on eri puolilla Helsingin kaupunkia yleisillä paikoilla.

Siirtoajat: Vaunun siirrot pyritään tekemään aamuisin tai myöhään illalla riippuen tulevista tapahtumista ja niihin liittyvistä aikatauluista. Tarkemmat siirtoajat voit tarkistaa joko suoraan katutaidetoimistolta soittamalla tai seuraamalla Katutaidetoimiston sosiaalisen median kanavia.

Pinta: Lujitemuovi
Sivujen leveys: 5.10 m
Korkeus: 2.1 m
Päätyjen leveys: 2.1 m

Spraypullokeräys: Tapahtumien aikaan on, muina aikoina omatoimisesti
Metallin keräys: Tapahtumien aikaan on, muina aikoina omatoimisesti
Sekajätekeräys: Tapahtumien aikaan on, muina aikoina omatoimisesti

Erityistä huomioitavaa: Vaunua pidetään julkisilla paikoilla, jolloin on huomioitava ympäristö. Päihteetön tila. Ei tupakkia, ei kirkasta eikä mietoa eikä muutakaan. Tilaa ”muutamalle maalaukselle”.

Kohdetta kuratoi ja hallinnoi: Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala, Katutaidetoimisto Supafly

Varaukset:
Käyttövuoroja jaettaessa ovat etusijalla helsinkiläiset nuorisojärjestöt ja nuorten ryhmät, joille käyttövuorot ovat maksuttomia. Vaunun käyttö ratkaistaan tapauskohtaisesti mm. tarpeen ja vaikuttavuuden kannalta.

Mahdollisista luvista, säilytyksestä sekä kaikista kuluista kuten maaleista ja mahdollisista maalareiden palkkioista vastaa tapahtuman järjestäjä. Toistaiseksi Supafly vastaa vaunun siirtämisestä.
Lisätietoa katutaidevaunun varaamisesta.

Katutaidevaunun kiertue 2017

Katutaidevaunu kiertää heinäkuusta lokakuun loppuun asti.

21.7.–02.08.
Porolahden rantapuisto, Roihuvuori

03.8.–16.08.
Arndt Pekurisen puisto, Pasila

17.08.–30.08.
Alakivenpuisto, Myllypuro

31.08.–01.10.
Laajasalon nuorisotalo

02.10.–15.10.
Puotilan uimaranta

16.10.–29.10.
Torpparinpuisto, Torpparinmäki

Kiertuepaikat on valittu ehdotuksista joita on tehty Kerro kartalla kyselyyn katutaidekonttien sijoittelusta sekä katutaidepaikkojen kartoituksesta ja katutaidetoimistolle tulleiden palautteiden johdosta.