Omat kulmat: JR & EORE

JR & EORE
Graffititaitelijat
Ikä 34 & 36
IG @yohannanuu & IG @eorerock

Graffitirakkautta?
EORE:
“Me tavattiin 2011 loppukeväästä. Graffiti liittyy tapaamiseemme siinä mielessä, että sinä päivänä kun me tavattiin, Kisahallin vieressä oli nuorten tapahtuma, jossa oli maalausseinä ja olin siellä maalaamassa. Tosin me tavattiin vasta myöhemmin illalla, kun oltiin samaan aikaan katsomassa sitä seinää.”
JR:
“Nopeasti se kävi ilmi, että me molemmat olemme kiinnostuneita samasta asiasta. Sillä hetkellä en itse maalannut, mutta roikuttuani kaksi vuotta tuon mukana ja katseltuani sitä meininkiä, tartuin uudestaan lekaan. Nykyään harvoin maalaan yksin tai kenenkään muun kanssa. Eli yhdessä käydään maalaamassa ja meillä on yhteinen työhuonekin.
EORE:
“Tänä päivänä graffiti liittyy suhteeseemme erittäin vahvasti, maalaamme ja piirrämme paljon yhdessä, vaihtelemme ideoita ja ylipäätään ammennamme toisiltamme taiteeseemme.”

Kaksi tyyliä yhdessä teoksessa:
JR:
“Kun me maalaamme yhdessä, mä teen kuvituspuolen ja EORE tekee kirjaingraffitia. Mä teen sarjakuvatyyppisiä hahmoja, ne tuntuvat omimmalta. Arvostan kaikenlaisia tyylejä ja vaikka esimerkiksi realistiset hommat on tosi siistejä, ne eivät tunnu yhtään omalta. Mä tykkään sellaisesta yksinkertaisesta.”
EORE:
“Mä olen tehnyt periaatteessa aina sellaista perinteistä kirjaingraffitia, joka noudattaa tietynlaista kaavaa. Kirjain rakentuu tietyllä tavoilla ja sitä voi sitten kehittää sen lainalaisuuden rajoissa. Mulle ominaisia juttuja on kuitenkin se, että töistäni näkyy sellainen rentous, nopeus ja svengi. Tykkään tehdä nopeasti, mutta teknisesti tarkasti. Ei koskaan kuitenkaan hutiloiden. Pidän myös suhteellisen suurista kontrasteista värien ja erilaisten muotojen välillä.”

Lue koko stoori

Kartalla näet JRn ja EOREn Omat kulmat.  Klikkaa kohteita  ja lue, mitä he sanovat.


Teksti: Karoliina Saarnikko
Kuvat: Miikka Pirinen