Osallistumisohjeet

— HAKU ON PÄÄTTYNYT vuoden 2017 osalta —

Yleistiedot

Kulosaaren melumuuri maalataan yhteisötaiteena Helsinki-päivän kunniaksi kesällä 2017.

Yksittäiset henkilöt tai kollektiivit voivat hakea maalaajiksi laatimalla hakemuksen.

Hakemukset toimitetaan katutaidetoimisto Supaflylle niin, että ne ovat perillä viimeistään keskiviikkona 26.04.2017. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alla.

Muuri jaetaan teoksille noin 12 metrin osissa. Jos teet yksittäisiä hahmoja tms. jotka tarvitsevat vähemmän tilaa, lyöttäydy jonkun toisen kanssa kimppaan.

Kun haet maalaamaan, niin huomioithan, maalaukset toteutetaan kesäkuussa viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina 10.–11.06.2017. Työskentelyaika on 10:00 – 17:00 molempina päivinä. Työskentelyalueelle on järjestetty ruokailu- ja wc-tilat.

Melumuuri sijaitsee keskellä Itäväylää, joten sen luokse pääseminen vaatii erikoisjärjestelyjä. Alueelle ja sieltä pois siirrytään ohjatusti työskentelyajan alussa ja lopussa. Varaudu siis olemaan työskentelyalueella molempina päivinä koko työskentelyaika.

Muurin edessä olevat pensaat leikataan ennen maalaamista, puut jäävät paikoilleen.

Hakemuksen laatiminen

Sisällytä hakemukseen seuraavat asiat:

  1. luonnos tai selostus teoksesta
  2. oma katutaiteen CV / työportfolio / artistiprofiili tai muu vastaava
  3. lyhyt kertomus tai muu selvitys paikallisuudestasi ja/tai suhteestasi muuriin
  4. yhteystietosi, myös koko ryhmän

Varmista, että hakemuksesi liitteineen on perillä Katutaidetoimisto Supaflylla 26.4.2017 mennessä joko paperisena tai sähköisenä.

Tee luonnos teoksesta mittasuhteeseen 12:2, eli ajatellen muurin mittasuhdetta. Yksittäisen teoksen tai teoskokonaisuuden mitat ovat noin 12 metriä leveä ja 2 metriä korkea. Teosten tulee olla ei-kaupallisia ja sisällöltään hyvän tavan mukaisia. Teokset eivät saa häiritä liikennettä. Heijastavat, fluori ja uv-maalit eivät ole sallittuja.

Teosvalinnoissa arvioidaan erityisesti luonnosta, mutta myös hakijan kykyä toteuttaa luonnoksen mukainen maalaus esimerkiksi katutaiteen CV:n perusteella. Valintaraadin valintaa auttaa monipuolisesti tehty artistiprofiili katutaidesivuilla.

Liitä mukaan myös oma arviosi, kertomus tai perustelu paikallisuudesta. Tekijävalinnoissa painotetaan paikallisuutta sekä suhdetta muuriin.

Muista antaa kaikkien ryhmän yhteystiedot(oikea nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Tiedot jäävät katutaidetoimistolle työskentelyä varten. Valituille ilmoitetaan sähköpostilla.

Muista toimittaa hakemuksesi niin, että se on perillä 26.4.2017!

Jos lähetät luonnokset paperisena, toimita ne seuraavaan osoitteeseen:

Katutaidetoimisto Supafly (klo 09:00–20:30)
Nuorten toimintakeskus Happi
Sörnäisten rantatie 31
00500 Helsinki

Lähetä sähköiset luonnokset sähköpostilla liitetiedostoina, esim. PDF:

supafly MIUKUMAUKU hel.fi

Lisätietoa

Ketkä voivat hakea maalaamaan?

Haku on kaikille avoin.

Taitelijavalinnoissa painotetaan paikallisuutta ja erityisesti Itä-Helsinkiä. Sinulla on jokin paikallinen side muuriin. Esimerkiksi asut, opiskelet tai työskentelet alueella, tai muuri liittyy oleellisesti historiaasi. Kerro tämä hakemuksessa.

Hakija voi olla yksittäinen henkilö, pari tai isompi kollektiivi.

Hakijat sitoutuvat noudattamaan työskentelyssään turvallisuusohjeita:  http://katutaidehelsinki.fi/projektit-ja-tapahtumat/kulosaari/turvallisuusohjeet/

Huom!

Kesän lopulle suunnitellaan myös Malminkartanon juna-aseman maalaamista yhteisöllisenä projektina. Hakijat, jotka eivät mahdu mukaan maalaamaan Kulosaarta, huomioidaan erityisesti Malminkartanon hakuprosessissa.

Muurin pinnan jakaminen teoksille

Muuri jaetaan noin 12 metrin välein. Jokaista väliä maalaamaan voi hakea yksittäinen henkilö, pari tai isompi kollektiivi.

Valitsijaraati valitsee teokset ja katutaidetoimisto sijoittaa teokset muurille luonnosten perusteella. Jokainen sovittelee oman teoksensa viereisiin teoksiin yhtymäkohdissa. Tiukkoja rajoja ei tehdä vaan tavoitteena on teosten soljuminen toisiinsa.

Materiaalikulut

Helsingin kaupunki maksaa tekijöiden maalit 200 euroon asti per teos. Ohjeet maalien tilaamisen toimitetaan valituille.

Valitsijaraati

Valintaraadin muodostavat maalikauppagalleriat Decoväri, Geezers ja Make Your Mark ja Helsingin kaupungin edustus monesta eri virastosta. Valintaraatia johtaa katutaidetoimisto Supafly.

Artistinimen käyttö?

Hakeminen tapahtuu omalla nimellä ja yhteystiedoilla. Tiedot jäävät katutaidetoimiston käyttöön. Teokset voi tehdä omalla artistinimellä.

— HAKU ON PÄÄTTYNYT —