Osallistumisohjeet 2017

— HAKU ON PÄÄTTYNYT vuoden 2017 osalta —

Yleistiedot

Malminkartanon juna-asema maalataan yhteisötaiteena lokakuussa 2017. Yksittäiset henkilöt tai kollektiivit voivat hakea maalaajiksi laatimalla hakemuksen.

Hakemukset toimitetaan katutaidetoimisto Supaflylle niin, että ne ovat perillä viimeistään perjantaina 25.08.2017. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alla.

Aseman seinustoilla on tolppia kuuden metrin välein. Maalattavat pinnat jaetaan teoksille 12 metrin osissa, eli kaksi tolppaväliä. Teosten enimmäiskorkeus on noin 2 metriä.

Työskentelyalueella on käytössä lainattavia työpukkeja, korkeus 1 metri. Omien tikkaiden, korokkeiden yms. käyttö kielletty turvallisuussyistä.

Jos teet yksittäisiä hahmoja tms. jotka tarvitsevat vähemmän tilaa kuin 12 metriä, lyöttäydy jonkun toisen kanssa kimppaan ja hakekaa mukaan yhdessä.

Huom! Maalattava pinta on huomattavan epätasainen ja rosoinen kalliomuodostumien takia.

Kun haet maalaamaan, niin huomioithan, että maalaukset toteutetaan lokakuussa viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina 7.–8.10.2017. Työskentelyaika on lauantaina 09:00 – 17:00 ja sunnuntaina 10:00 – 17:00

Työskentelyalueen läheisyyteen on järjestetty ruokailu- ja wc-tilat.

Juna-asema on osa vilkasliikenteistä lenttokenttärataa, joten turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Maalauspäivinä työskentely aloitetaan samaan aikaan aamulla ja lauantain turvallisuuspalaveri on kaikille välttämätön.

Aikataulut

10.08.2017 Haku aukeaa

25.08.2017 Haku päättyy

29.08.2017 Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse ja valituille lähetetään tarkemmat ohjeet maalien tilaamisesta sekä käytännön järjestelyistä.

04.09.2017 Maalitilaukset tulee olla jätettynä jolloin osallistumisesta tulee sitova. Jos maalitilausta ei ole jätetty, varasijalla olevalle ilmoitetaan.

07.10.2017 klo 09:00 turvallisuuspalaveri työryhmälle ja maalareille, klo 10:00 – 17:00 maalaus
08.10.2017  klo 10:00 – 17:00 maalaus

Hakemuksen laatiminen

Sisällytä hakemukseen seuraavat asiat:

  1. Luonnos teoksesta
  2. Oma katutaiteen CV / työportfolio / artistiprofiili tai muu vastaava
  3. Lyhyt kertomus tai muu selvitys paikallisuudestasi ja/tai suhteestasi asemaan
  4. Yhteystietosi, myös koko ryhmän

Lähetä sähköiset luonnokset sähköpostilla liitetiedostoina.
Tiedotomuotoina .PDF tai .JPG
Sähköpostiosoite: supafly MIUKUMAUKU hel.fi

Varmista, että hakemuksesi liitteineen on perillä Katutaidetoimisto Supaflylla viimeistään perjantaina 25.8.2017.

Tee luonnos teoksesta mittasuhteeseen 12:2, eli ajatellen myös tolppavälejä. Yksittäisen teoksen tai teoskokonaisuuden mitat ovat noin 12 metriä leveä ja 2 metriä korkea.

Havainnekuva yksittäisen teoksen välistä, harmaa pinta on maalattavaa:

Teosten tulee olla ei-kaupallisia ja sisällöltään hyvän tavan mukaisia. Teokset eivät saa häiritä liikennettä. Heijastavat, fluori ja uv-maalit eivät ole sallittuja.

Teosvalinnoissa arvioidaan erityisesti luonnosta, mutta myös hakijan kykyä toteuttaa luonnoksen mukainen maalaus esimerkiksi katutaiteen CV:n tai artistiprofiilin perusteella. Valintaraadin valintoja auttaa monipuolisesti tehty artistiprofiili katutaidesivuilla.

Liitä mukaan myös kertomus tai oma kokemuksesi asemasta ja/tai paikallisuudesta. Tekijävalinnoissa huomioidaan paikallisuutta sekä suhdetta asemaan, haku on kuitenkin kaikille avoin.

Jos haet ryhmässä, muista antaa kaikkien ryhmään kuuluvien yhteystiedot (oikea nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Tiedot tulevat valintaraadille ja tiedot jäävät katutaidetoimistolle työskentelyä varten.

Havainnevideo Malminkartanon asemasta

Lisätietoa

Ketkä voivat hakea maalaamaan?

Haku on kaikille avoin.

Taitelijavalinnoissa huomioidaan paikallisuutta eri muodoissa. Sinulla on jokin muisto tai ajatus liittyen asemaan tai lähialueisiin. Esimerkiksi asut, opiskelet tai työskentelet alueella, tai se liittyy historiaasi. Kerro tämä hakemuksessa.

Hakija voi olla yksittäinen henkilö, pari tai isompi kollektiivi.

Hakijat sitoutuvat noudattamaan työskentelyssään turvallisuusohjeita:  http://katutaidehelsinki.fi/projektit-ja-tapahtumat/malminkartano/turvallisuusohjeet/

Aseman pinnan jakaminen teoksille

Asema on jaettu pystytolpilla 6 metrin välein. Maalauspaikat jaetaan 12 metrin välein, eli jokainen valittu hakija saa kaksi viereistä 6 metrin väliä. Maalaamaan voi hakea yksittäinen henkilö, pari tai isompi kollektiivi.

Valitsijaraati valitsee teokset ja katutaidetoimisto sijoittaa teokset muurille luonnosten perusteella. Jokainen sovittelee oman teoksensa viereisiin teoksiin yhtymäkohdissa. Tiukkoja rajoja ei tehdä vaan tavoitteena on teosten soljuminen toisiinsa.

Materiaalikulut

Helsingin kaupunki maksaa tekijöiden maalit 200 euroon asti per teos. Ohjeet maalien tilaamisen toimitetaan valituille.

Valitsijaraati

Valintaraadin muodostavat yhteistyökumppanit maalikauppagalleriat Decoväri, Geezers ja Make Your Mark ja Helsingin kaupungin edustus monesta eri virastosta. Valintaraatia johtaa katutaidetoimisto Supafly.

Artistinimen käyttö?

Hakeminen tapahtuu omalla nimellä ja yhteystiedoilla. Tiedot jäävät katutaidetoimiston käyttöön. Teokset voi tehdä omalla artistinimellä.