Turvallisuusohjeet

Juna-aseman maalaamisen toteutuksessa huomioidaan erityisesti turvallisuus näkökohtia. Tälle sivulle koostetaan ohjeistus turvalliselle tekemiselle.

Työskentely tapahtuu vilkasliikenteisellä lenttokenttäradalla ja aluetta koskevat erilaiset lainsäädännöt, ohjeet ja määräykset. Turvallisuusohjeet voivat kuulostaa tiukoilta, mutta normaalilla kaupunkilaisjärjellä ajateltuna selkeiltä. Työskentelyn ajaksi on käytössä mittavat liikennejärjestelyt.

Maalausalueelle meneminen ja poistuminen

Alueelle kuljetaan yhteisesti aamulla ja sieltä tullaan pois työskentelyn lopuksi kulkien aseman päädyistä aidatulle työmaa-alueelle. Työmaa-aitojen ylittäminen on ehdottomasti kielletty. Otathan mukaasi kaiken tarvittavan ja lataat matkapuhelimesi täyteen. Alueelle on järjestetty ruokailumahdollisuus ja WC.

Työskentelyalueella voi olla vain työskentelijät. Kavereita, sukulaisia yms. henkilöitä jotka eivät osallistu työskentelyyn, ei voi olla työmaa-alueella.

Yleisö voi seurata maalaamista junasta

Junaliikenne kulkee maalaamisen aikana normaalisti. Yleisö voi seurata maalaamista junasta. Yleisöltä on pääsy kielletty aidatulle työskentelyalueelle kaikkina aikoina.

Huomiovaatetus

Jokaisella maalarilla tulee olla työskentelyalueella koko ajan  päällä tapahtuman huomioliivi (EN20471 – suojaluokka 1), jonka saa lainaan työskentelyn ajaksi.

Tikkaat ja työvälineiden käyttö

Omien tikkaiden, korokkeiden ymss. käyttö on kielletty. Työskentelyalueella on käytössä lainattavia työpukkeja, korkeus 1 metri.
Suunnittele käytännön toteutus sen mukaan mihin yletät luontevasti.

Työvälineissä ei saa olla minkäänlaisia jatkovarsia, vaan ainoastaan suoraan kädessä pysyviä välineitä, kun työskentely tapahtuu sähkörata-alueella.

Hengityssuojain

Työskentely tapahtuu ulkoalueella, suojaimen käyttö ei ole pakollista mutta sitä suositellaan.

Työskentelykieli

Työskentelykielenä on Suomi.

EA-piste

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan pakettiauto toimii EA-pisteenä.

Alkoholi ja muut päihteet

Työskentelyalue on täysin päihteetön. Alkoholirajana on 0,0‰

Tupakointi sille osoitetulla paikalla

Tulipalovaaran yms. takia tupakointi on sille osoitetulla paikalla jossa on myös jäteastia tumpeille.

Turvallisuus on kaikkien yhteinen asia ja siihen kiinnitetään huomiota

Jos henkilö tavataan päihtyneenä tai käyttää päihteitä työskentelyalueella, tai muutoin rikkoo ohjeistuksia, henkilö poistetaan alueelta päivän ajaksi sekä tarvittaessa koko projektista.

Vastaava tuottaja

Antti Salminen
09- 310 71609